menü, kosár ⇓

A Korda

Cordi Omnium Res Dicamus Amore!

Mindenek Szívének, azaz Jézus Szívének ajánljuk, szenteljük dolgainkat szeretettel! – ezzel a programadó névvel indította útjára P. Bíró jezsuita atya közel száz évvel ezelőtt a KORDA könyv-, kegytárgy- és papírkereskedés üzleteit és a kiadót, amely a korabeli Magyarország katolikus sajtóapostolkodásának jelentős eszközévé vált. A Kordában elkötelezett apostolnők dolgoztak és dolgoznak ma is: „a Testvérek”, régebbi néven a „Népleányok” – vagyis a Jézus Szíve Társasága tagjai, világi munkatársakkal együttműködve.

A Kiadó az újraindulás óta, 1990-től elsősorban jezsuita lelkiségi irodalmat jelentet meg, valamit a hagyományokat követve forgalmaz hitéleti könyveket, lelkigyakorlatos elmélkedéseket, pszichológiai-spirituális életvezetési segítséget nyújtó irodalmat, imakönyveket, imafüzeteket, valamit gyermekeknek és felnőtteknek szóló szépirodalmat és pedagógiai, illetve teológiai jellegű műveket. A Pax hittankönyvsorozat is a KORDA kiadó gondozásában jelenik meg.

 

Üzleteinkben: Kecskeméten, Szegeden, Kőszegen, és Békéscsabán a KORDA kiadványain kívül megtalálható, illetve megrendelhető az aktuális magyar nyelvű keresztény szellemiségű könyvkínálat. Kalendáriumokat, emléklapokat, szentképeket is forgalmazunk. Boltjainkban kegytárgyak: gyertyák, rózsafüzérek, feszületek, ikonok, igekártyák, könyvjelzők, érmek, valamit miseruhák, keresztelési kisingek, sőt társasjátékok is vásárolhatók. (Webáruházunkban csak saját KORDA kiadványainkat kínáljuk.)

Mindenek Szívének szeretetével várjuk vásárlóinkat üzleteinkben és webáruházunkban!